VolumeUp

Hangolódj rá és élvezd!

"Az a dolgom,hogy boldoggá tegyem az embereket" - 5 éve, hogy Wayne Static örökre elment

Anno 2013-ban, ha jól emlékszem, a Wisconsin Death Trip volt életem első Static-X száma, mert kellett valami durván motiválós zene futáshoz. Előtte is hallottam a zenekarról, de különösebben nem néztem utána a háttérsztorijuknak.

wayne_1.jpg

Aztán 2014. november elsején letaglózott a hír, hogy otthonában holtan találták a 48 éves énekest. Fasza. Újabb nagyszerű lélekkel lett szegényebb a világ. Nem ecsetelném halála okát, arra ott a Google, helyette összegyűjtöttem pár érdekességet, és négy dalt, ami nagy hatással volt rám.


1. Utálta, ha a hajáról kérdezték

Belinkelem a forrást,ha megtalálom, de sose felejtem el, mennyire röhögtem, amikor olvastam, hogy egy interjú alkalmával megkérdezték Wayne-től, gondolkodik-e stílus váltáson; "Ki a f***t érdekel, ember, ez csak haj!"

2. Mélyen megviselte, hogy próbálkozásai ellenére sem tudott zöld ágra vergődni Tony Campos-szal, aki miatt a Static-X másodszorra is feloszlott, mert Campos kifogásolta a Static-X nevet az újjáalakult zenekarhoz.

3. Hülyeségnek tartotta, hogy manapság elvárják a zenészektől, hogy több mint tíz számot felvegyenek egy új albumhoz.

wayne_2.jpg

4. Nem szívesen hallgatta újra saját dalait, kivéve kedvenceit Skinnyman-t és a Just in Case-t.

5. Egyszer titokban felvette lepedőakrobatikájuk hangjait, vagyis a Static Killer nemcsak átvitt értelemben szól a feleségéről; az ő "szexhangjai" mennek a háttérben.

6. Imádta az Aerosmith-t,a Journey-t és a Bad Company-t. És ami azt illeti irigyelte is az énekeseket, mert elmondása szerint az ő asztala inkább a hörgés, nem az éneklés.

7. Nagyon szeretett volna közös turnéra menni a Rush-sal.

8. Imádta a veterán autókat, volt is neki egy, de anyagi gondok miatt 2006-ban meg kellett válnia tőle.

9. Közreműködött a Kárhozottak királynője filmzenéjénél.

10. Imádta a rajongóit és küldetéstudatának tartotta,hogy fényt csempésszen "elbaszott napjaikba".

És akkor jöjjenek a dalok:

"Destroyer"

A gyanútlan 'első nézőnek' ez csak egy erőszakos videoklip pár csajról, akik alaposan helybenhagyják egymást egy roller derby meccsen, Wayne pedig bíróként végignézi az egészet. Más részről, ez egy kicseszettül jó zene, erős mondanivalóval:

"...Cosmo sucker
Bad breath crier
Bad timing robo-crap
You're a great liar
Overdrive
Deep dirt on your shit highway
Black-eyed
Fuzzy filter
Hollow head wobble
Take a trip
Get a grip before you get in trouble
And you wonder why you're called the
Destroyer-stroyer..."



“Assassins of Youth"

Az Assassins of Youth Wayne szólóalbumáról, a Pighammerről való, a klip pedig igaz történeten alapul, merthogy a szöveg hasonló körülmények között született; bezárva egy hotelszobába, részegen, bedrogozva. Szomorú, hogy végül ez egy önbeteljesítő jóslat lett, hiszen az énekes régóta küzdött kábítószerrel, pedig az Assassins Youth kiadása után jó időre visszaszerezte a kontrollt az élete felett.



"Noise Revolution"

Wayne szívesen összeállt más zenészekkel egy új szerzemény erejéig, a Noise Revolution kapcsán például Dead Prez-el. Nem egy tipik, vagyis nagyon nem Static-X, de cserébe Wayne másik arcát is megismerhetjük.



"Crash"

Ismét egy collab, ezúttal Mephisto Odyssey-vel. Wayne Batman szerepébe bújik a videóban, nem is ok nélkül: a dal a Batman Beyond rajzfilmhez készült, vagyis nem zúzós, de badass. Poén, hogy Wayne haját direkt úgy formázták, hogy denevérfülre hajazzon. :D

A bejegyzés trackback címe:

https://volumeup.blog.hu/api/trackback/id/tr6815286286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

VolumeUp Facebook

Friss topikok

VolumeUp

Online zenei és könyves magazin a rock-, metal, punk műfajok világából; hírek, lemezkritikák, koncertbeszámolók, érdekességek, könyvajánlók.

süti beállítások módosítása