VolumeUp

Hangolódj rá és élvezd!

My Chemical Romance reunion a láthatáron

Bár az ősz az elmúlás jelképe, valakinek inkább az újrakezdésről szól. A My Chemical Romance számára legalábbis mindenképp. Bár új albumról egyelőre nincs szó, egy decemberi welcome back koncert már garantált. 

mcr.jpg

2013-ban robbant a bomba, amikor a fiúk megköszönték a rajongóknak (és egymásnak) az elmúlt 12 évet, és leköszöntek. Bár a magyarázkodás elmaradt, a dolognak azért volt előszele, mert utoljára 2012. májusában léptek színpadra, és új számok sem érkeztek. Utolsó stúdióalbumuk, a Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys 2010-ben jelent meg, 2018. októberében viszont megtört a jég, és havonta kiadtak egy-egy kislemezt két-két új szerzeménnyel. Ebből lett a Conventional Weapons (megjelenés 2019. február).

A My Chemical Romance 2001-ben alakult, miután Gerard Way frontember a szeptember 11-ei terrortámadás után életre hívta a formációt Matt Pelissier dobossal. Később felkérték gitárosnak az ex-dobos Ray Toro-t, utána pedig Mikey Way, Gerard testvére is csatlakozott basszusgitárosként. Utolsóként Frank Iero (ex-Pencey Prep) érkezett gitárosnak Toro mellé. 2002 elején kiadták I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love című bemutatkozó nagylemezüket az Eyeball Recordsnál. (Ha csak egy számot meghallgatnátok róla, melegen ajánlom a "Vampires Will Never Hurt You-t")

A srácok rajongótábora alaposan megnőtt, a legnagyobb sikert mégis harmadik (2006-ban megjelent) The Black Parade lemezük hozta. (Azóta is libabőrös leszek, ha felcsendül a The Black Parade). Több kritikus ekkortájt kezdte 'emosnak' hívni a punkos hatású alternatív zenekart, de Gerard Way ezt minden alkalommal elutasította, mivel bullshitnek tartotta az egész irányzatot. A szerencsésebbek a 2011-es Volt fesztiválon is láthatták a MCR-t, akkor negyedik albumukat, a Danger Days-t promózták.

A visszatérésnek nemcsak a rajongók örültek, hanem régi barátjuk, Mike Shinoda is:

 

 Ami engem illet, szurkolok a tartós reunion-ért, most pedig megyek, és meghallgatom párszor a The Black Paradet, a Helenat, a Teenagers-t és a Famous Last Words-öt. :D

 Kiemelt kép: Fanpop

A bejegyzés trackback címe:

https://volumeup.blog.hu/api/trackback/id/tr815278414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

VolumeUp Facebook

Friss topikok

VolumeUp

Online zenei és könyves magazin a rock-, metal, punk műfajok világából; hírek, lemezkritikák, koncertbeszámolók, érdekességek, könyvajánlók.

süti beállítások módosítása